Onderhoud

Twee van de belangrijkste eisen aan een auto zijn betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat, want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Onderhoud & Reparatie

Twee van de belangrijkste eisen aan een auto zijn betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat, want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Regelmatig onderhoud

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen.

De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer. Doorsmeren hoeft zelfs helemaal niet meer, onderdelen worden nu gewoon voor het leven gesmeerd. Toch blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

Besparen op onderhoud?

Natuurlijk zou je kosten kunnen besparen door je minder streng aan de onderhoudsvoorschriften te houden. Maar bezuinigen op onderhoud houdt altijd een risico in op hogere kosten voor reparatie of door pech.

Er zijn trouwens meer goede redenen om het onderhoud niet te verwaarlozen. Een goed onderhouden auto (ingevuld onderhoudsboekje) levert bij inruil meer op of is makkelijker te verkopen. Ook veiligheid speelt een rol. Verouderde remvloeistof veroorzaakt een langere remweg en versleten banden of defecte verlichting kunnen ook levensgevaarlijk zijn.

Laat ons u terug bellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderhoud: inspecties en reparaties

Onderhoud kunnen we onderverdelen in vier categorieën:

^

Vaste inspecties

Hierbij kun je denken aan minimaal jaarlijks motorolie en oliefilter vervangen en controle van belangrijke vloeistoffen. Of bijvoorbeeld een jaarlijkse carrosseriecontrole.

^

Tijd- of kilometergebonden inspecties

Zoals bijvoorbeeld een multiriem of een distributieriem, die bij een bepaalde leeftijd of kilometerstand (wat het eerst bereikt wordt) vervangen moeten worden.

^

Slijtagereparaties

Hieronder vallen bijvoorbeeld de vervanging van remblokken en remschijven of de koppeling. Als versleten remblokken niet tijdig opgemerkt worden ontstaat er gevaar voor de veiligheid (wegvallen remwerking) en voor de portemonnee, omdat de remschijven nu ook beschadigd kunnen raken en vervangen moeten worden.
^

Onvoorziene reparaties

Zoals bijvoorbeeld een lekke waterpomp of een defecte aandrijfas

Met uitzondering van onvoorziene reparaties is van al het benodigde onderhoud een redelijk goede inschatting te maken wanneer het nodig is en wat de kosten zullen zijn.

Ook bieden wij u de mogelijkheid om een Onderhoudsplan af te sluiten. U heeft dan voor een vast bedrag per maand geen omkijken meer naar onvoorziene uitgaven in onderhoud of reparatie van uw auto. Wij zorgen voor het onderhoud en de eventuele reparaties zonder dat u hiervan de rekening krijgt en u kunt vertrouwd onderweg.

Vraag hier uw onderhoudsplan aan.

Occasions

Op zoek naar een tweedehands auto? Bekijk onze occasions

Maak online een afspraak

Heeft u schade? Of heeft u onderhoud nodig? Plan eenvoudig een afspraak via onze website.

Contact

Bel direct (050) 534 94 44