Airconditioning

De Groot Roden kan diverse airco-controles voor u uitvoeren. Dit varieert van een relatief eenvoudige controle tot een complete airco-onderhoudsbeurt.

Airconditioning

Jaarlijks verdampt een klein deel van het koudemiddel in de airco. Wanneer u de koelcapaciteit en smering van essentiële delen optimaal wilt houden dient dit koudemiddel periodiek aangevuld te worden. De Groot Roden kan diverse airco-controles voor u uitvoeren. Dit varieert van een relatief eenvoudige controle tot een complete airco-onderhoudsbeurt.

Wat doet de airco?

Een airco conditioneert de lucht in een auto. Dat gebeurt met name door vocht uit de auto te halen. In de zomer zorgt dit ervoor dat de auto gekoeld wordt, en dat er een prettig klimaat ontstaat. In de koudere seizoenen worden beslagen ruiten snel ontwasemt, zodat u een optimaal zicht heeft. Wat niet iedereen weet, is dat een airco is voorzien van een stof- en pollenfilter. Hierdoor worden stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen uit de lucht gefilterd. Een uiterst prettige bijkomstigheid als er hooikoorts heerst.

Laat ons u terug bellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tips voor efficiënt en milieubewust gebruik van uw auto-airco:

^

Regel periodieke controles.

Neem het onderhoud van uw auto-airco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat de airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

^

Zet de airco één keer per week 10 minuten aan.

Zet de auto-airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.

^

Zet de airco uit voor de motor uitgaat.

Schakel de installatie 10 minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.

^

Maak de airco schoon.

Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen.

^

Voorkom verstopping van uw airco.

Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

^

Zet de airco uit bij extra verbruik.

Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (caravan of bergen), zet de airco dan uit. Het vermogen is dan al hard genoeg nodig.

Plasje onder uw auto?
Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Occasions

Op zoek naar een tweedehands auto? Bekijk onze occasions

Maak online een afspraak

Heeft u schade? Of heeft u onderhoud nodig? Plan eenvoudig een afspraak via onze website.

Contact

Bel direct (050) 534 94 44